Home

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
“De Vergulde Baars” wordt gebouwd, ca. 1975

Het ComputerCafé in de wijk . . .
De tijd staat niet stil, deze gaat gelukkig door en iedereen is in deze digitale wereld verzand geraakt in een soort digitale oersoep, enigszins gedwongen, ook door de overheid, om een computer te hebben.
Belasting betalen, hartstikke leuk natuurlijk, maar dat kan na dit jaar nog maar op 1 manier, inderdaad “online”, moet je wel in het bezit zijn van zowel een computer als internet.
De overheid snapt dat iedereen wel een vriend/familielid/kennis heeft die dit even zal oplossen.
Oma is 86 en gaat hierbij ook zelfstandig een DigiD aanvragen, nu ze toch net een nieuwe computer van de kleinkinderen heeft gekregen.
Vanzelfsprekend roept dit veel vragen op, niet iedereen kan of wil een techneut zijn, maar is er wel van afhankelijk geworden.
Zo’n drie jaar geleden werd in “De Branding” het initiatief genomen om een ComputerCafé te beginnen onder leiding van drie vrijwilligers en daar bleek genoeg interesse voor te zijn. 
Elke woensdag van de maand werden onderwerpen behandeld. In het eerste gedeelte werden met behulp van een “Beamer”, een aantal voorbeelden getoond, daarna de koffie . . . en koeken, later gingen de deelnemers zelf aan de slag achter een computer. Het beste leert men tenslotte door dingen zelf te doen en te ervaren, is de gedachte hierachter. 
Gezelligheid en laagdrempeligheid, vandaar “Café”, daar draait het om.
 Elke maand wordt een bepaald thema behandeld, een actueel onderwerp wat bij deze tijd hoort en waar iedereen mee te maken krijgt, kan tegen wil en dank zijn, als voorbeeld DigiD.
In de praktijk werkt dit heel leuk in onze kroeg, zowel bezoekers en vrijwilligers vinden het leuk en er is genoeg belangstelling voor.
Het is bewust geen cursus, daar bestaan bedrijven en andere instanties voor die droge lessen, tegen betaling geven, wij doen het anders, vanuit eigen interesse en met plezier.
De verrassing blijft en iedereen is vrij te komen en te gaan op die middag onder het genot van koffie/thee/limonade en de bijbehorende versnaperingen.
 Wat we die middag hebben besproken is later eenvoudig na te lezen op onze “website”, hier kunnen mensen zelf op het gemak “terugkieke”, vragen stellen, berichten plaatsen, opmerkingen maken en wat interessante “links” bekijken.

Het ComputerCafé in “De Vergulde Baars”, is er elke eerste donderdag van de maand, met veel faciliteiten, waaronder vier laptops, beamer en een WiFi netwerk. Dit betekent trouwens, dat iedereen zijn/haar eigen laptop ook kan meenemen om online deel te nemen op de betreffende middag.

Wellicht tot binnenkort, iedereen is de eerste keer “gratis van harte welkom”, daarna zal u lid moeten worden van onze gezellige wijkvereniging wijkvereniging ’t Zand-Stromenwijk samen trouwens met het wijkteam ’t Zand-Stromenwijk . En ja er hangt een prijskaartje aan !

Niet schrikken:
onbeperkt koffie/thee/limonade, maar wel met een gratis koek, kortom € 2,= per middag.

Elke eerste donderdag van de maand dus, vanaf 13:30 uur tot ? in “de Vergulde Baars”, wijkgebouw van wijkvereniging ’t Zand-Stromenwijk.
(Linedancing behoort hier ook tot de mogelijkheden !)

Cafe=Koffie 20160513

 Albert 20160513Albert
 Eric 20160513Eric
 Jacco 20160513Jacco
 Zoek de verschillen 1 20160513  Zoek de verschillen 2 20160513
 Zoek de verschillen !

Contact (niet voor linedancing), de vrijwilligers:
Albert: dreamer@zeelandnet.nl
Eric: ej.vos@zeelandnet.nl
Gerard: info@pczandbuurt.nl
Jacco: jacconijsse@gmail.com