Zo af en toe opruimen kan geen kwaad en is eigenlijk zo gebeurd…

13:30 – 14:30
We gaan deze keer weer eens grondig opruimen, computers hebben de eigenschap overvol te raken met allerlei nutteloze bestanden en rommel in de loop der tijd. Vaak onbewust krijgt u deze bestanden via het internet door bijvoorbeeld op een webpagina te klikken. Gaan we laten zien, ook laten we zien hoe we hier van af kunnen komen op een makkelijke manier.

14:30 – 14:45
Even rust… al die digitale dwalingen nodigen uit om even een kwartiertje iets anders te versnaperen, koffie, koffie, koffietijd… en uiteraard thee of water voor de liefhebbers.

14:45 – ?
Na deze korte pauze gaan we zelf weer eens aan de slag, u mag gaan “downloaden” in positieve zin, gaan “uitvoeren” daarna gaan “installeren”, klinkt ingewikkeld en druk, maar is het niet. Het wordt weer een leuk middagje, met als doel een weer opgeruimde computer na afloop te hebben en dit ook thuis te kunnen herhalen.

Alles is weer gemakkelijk terug te vinden onder deze link: (adobe reader nodig ?)

-Jacco legt hier uit hoe je CCleaner installeert:
installatiehandleiding_ccleanerinstallatiehandleiding Ccleaner

-Jacco knutselde deze handleiding bij CCleaner in elkaar:
gebruikershandleiding Ccleaner

Het handigst is het natuurlijk als U Uw eigen laptop meeneemt !